Очаква се по време на визитата Си Цзинпин да разговаря с

...
Очаква се по време на визитата Си Цзинпин да разговаря с
Коментари Харесай

Китайският президент ще посети официално Саудитска Арабия frognews.bg

Очаква се по време на визитата Си Цзинпин да беседва с краля и да се срещне с водачите на страните членки на Съвета за съдействие на страните от Персийския залив. Той ще взе участие и в китайско-арабската среща на високо ниво.

 

Посещението на ръководителя на КНР в Саудитска Арабия е обвързвано с „ укрепването на историческите връзки и стратегическото партньорство “ сред страните,се отбелязва. Очаква се да се обсъдят и вероятностите за икономическо съдействие.

 

В края на октомври саудитският министър на външните работи Файсал бин Фархан Ал Сауд съобщи, че Си Цзинпин възнамерява да посети Рияд за присъединяване в три срещи с водачите на арабски страни. По неговите думи кралството отделя: „ огромно внимание на идните срещи “ и работи по въпроса визитата на Си Цзинпин, с цел да " се състои сполучливо и да докара до мечтаните резултати “.

 

По-рано министърът на енергетиката на Саудитска Арабия Абдулазиз бин Салман Ал Сауд и ръководителят на държавното ръководство по енергийните въпроси на Китай Чжан Цзянхуа водиха договаряния. Те потвърдиха готовността да си сътрудничат за поддържането на непоклатимост на международния петролен пазар. Отбелязано е, че Саудитска Арабия е „ най-надеждният сътрудник и снабдител на нефт в Китай “.

 

Саудитският министър и китайският началник разискаха също продължение на съдействието в региона на мирното потребление на нуклеарната сила, в областта на електроенергетиката и възобновимите източници на сила.

 

Саудитска Арабия надмина през м. август Русия по размер на доставки на нефт в Китай. По информация на основната митническа администрация на КНР, кралството е изнесло в Китай 8.48 млн. тона нефт за обща сума от 6.8 милиарда $.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР